Neděle, 18 května, 2025
DomůZajímavostiLifestyleOvocné novinky z pekařství PAUL

Ovocné novinky z pekařství PAUL

S létem přichází tropická vedra a v rozpálených městech není výjimkou, když teplota přesáhne třicet stupňů. Čím se v těchto horkých dnech osvěžit? Francouzské pekařství PAUL přináší ovocné novinky, které jsou pro horké letní dny jako stvořené. Navštivte některou z mnoha poboček a vychutnejte si ovocné léto.

Pravidelná dávka kofeinu v letním kabátě samozřejmě nemůže v sezonní nabídce pekařství PAUL chybět. Letošní novinkou jsou dva ledové kávové nápoje, které neodolatelným způsobem spojují chuť kávy a ovoce.

Ledová káva se do světa rozšířila už na počátku minulého století a její popularita rozhodně neklesá. Tento nápoj nejenže skvěle osvěží, ale také jde připravit na tisíc různých způsobů. V pekařství PAUL se rozhodli pro jedinečnou kombinaci ledové kávy s kokosem a ananasem. Výsledkem je lahodné Pina colada espresso. Letní kombinace kávy a exotických plodů vás dokonale osvěží a dodá vám energii, tolik potřebnou pro zvládnutí celého dne.

Pokud chcete vyzkoušet něco opravdu speciálního, vsaďte na Cold brew s jaboticabou. Že jste o tomto ovoci ještě nikdy neslyšeli? Právě teď je čas to napravit! Nápoj, inspirovaný Brazílií, kombinuje oblíbenou brazilskou kávu s lahodnými plody jaboticaby, které vyrůstají přímo z kmene stejnojmenné rostliny. Důvodem, proč se jaboticaba nedostane na světové trhy s ovocem, je její krátká trvanlivost – plody se začínají kazit už pouhé tři dny po utržení. Proto je v pekařství PAUL používají v podobě pyré, u něhož tento problém nenastává. Nasládlá chuť ovoce s jemnou kyselinkou příjemně vyvažuje hořkost kávy. Určitě stojí za vyzkoušení!

Letní občerstvení á la Francie

PAUL přináší i řadu klasických dobrot, patřičně upravených tak, aby byly ideální na léto. To jsou například éclairky. Éclair, neboli česky „záblesk“, patří mezi tradiční francouzské zákusky. Nový éclair je obohacený o šťavnatou maracuju a krém mascarpone, a spojuje tak dlouholetou tradici s letní exotikou.

Pro dokonalou snídani se hodí mangový jogurt s vysokým podílem ovocné složky a minimem cukru. V ovocné variantě se objeví i tradiční makronky, a to s příchutěmi jahoda, borůvka a brusinka.

Sladké a osvěžující – takové jsou nové dobroty v pekařství PAUL. Udělejte si hezčí den a dopřejte si svěží chuť léta!

- Advertisment -pr clanky

Nejnovější články